dissabte, 21 de gener del 2017

El País: Triste confirmación

El País

Triste confirmación

La toma de posesión de Trump ratifica el pesimismo sobre su presidencia. Cumpliendo las peores previsiones, las primeras palabras de Donald Trump como presidente de Estados Unidos han estado impregnadas de populismo, nacionalismo y agresividad. Si un discurso inaugural sirve para avanzar cómo pueden ser los próximos cuatro años, del de Trump se desprende que el mundo debe prepararse para atravesar tiempos difíciles llenos de turbulencias y actitudes tan hostiles como imprevisibles.

---------------------------------------------------------

TRETS O CARACTERÍSTIQUES PSICOSOCIALS DE TRUMP, RECOLLIDES D'INTERNET, PER LES QUALS, o MALGRAT LES QUALS, HA ESTAT VOTAT PRESIDENT DELS EEUUAA.

Narcisista: Ostentació de riquesa
Megalòman: idees de grandesa
Manipulador: discurs imprecís, bassat en idees poc definides, populisme
Racista, autoritari, prepotent i arrogant, missògin, intolerant, agressiu, fanàtic.

Total, una preciositat de persona, recomanable per a qualsevol quefer de confiança.

De tota manera (o podria ser per això?), va ésser votat majoritàriament pel poble estatunidenc.
No és, doncs, l'ética, l'esperit de servei als altres, allò que valoren els nordamericans a l'hora de votar en unes eleccions presidencials.
I els espanyols que és allò que valoren els españols? Què valoren en general i què valoren en particular en una persona per a ésser president de l'Estat o, en el cas d'un partit, per a ésser presentat en unes eleccions generals?

Seria una mica complicat per a un inexpert en psicologia i sociologia polítiques..., etc., com jo, fer un diagnòstic. El que sí sé, d'una manera vulgar, que un polític com, p. e., Aznar, ha estat 8 anys en la presidència del govern i que en la present legislatura, no com president, però sí com membre del govern del PP, ha participat en la pujada del preu del consum d'electricitat, en una moment de grans baixades de temperatura. Aznar, membre del govern del PP, i vinculat a les empreses elèctriques, segons diuen, ha participat en la decisió d'augmentar el preu de la llum tot castigant als usuaris. Els responsables són el PP, Aznar, com membre del govern i funcionari de les empreses elèctriques, i els electors del PP. Cal que aquests s'ho pensen millor cara a les properes eleccions, siguen quan siguen. Un partit que sacrifica els seus ciutadans (que, a més a més, l'han votat) no mereix cap tipus de consideració electoral. El poble és sagrat (o deuria ser-ho) per als governants elegits.

I això ho devien saber i tenir en compte els electors.