dimarts, 31 de gener del 2017

El feixisme nazi de Trump acaba de nàixer als EEUU

El feixisme nazi nordamericà de Trump acaba de nàixer en els EEUU. I podria crèixer. I podria arrossegar amb ell les masses americanes i europees. I podria originar un desordre bèl·lic mundial. Expressió que equivaldria a una tragèdia d'abast planetari.


Pensem bé el significat del que acabe de dir: "tragèdia d'abast planetari". És a dir milions i milions de tragedies, amb les destruccions del medi i de la riquesa planetaris que això suposaria (morts, tortures, destrucció, fam). Si Trump és imitat, i surten en el món les reaccions que en els EEUU s'estan insinuant, pot convertir-se en una epidèmia, una tragèdia aniquiladora de la humanitat. De la humanitat, si més no, que coneixem. Restaria una futura humanitat que podríem considerar delmada, convertida en dècimes o centèssimes de l'actual si és que no seria aniquilada per complet.                                   En el cas que així fos.

Trump podria ser el Hitler del nostre temps. De la mateixa manera que Hitler va ser el despertador de la ràbia feixista que es va contagiar per molts paisos, entre ells Espanya, també Trump podria iniciar un moviment (¿recordeu "el movimiento falangista, nacional sindicalista"?) que causara dolor, sufriment i assassinats arreu del món, com el feixisme nazi (falangista, nazional sindicalista, en Espanya). Trump és perillòs. Sort que ja li han sorgit crítics en el seu país.