dimarts, 10 de maig del 2011

oSBama




        Osama Bin Laden i Barac Hussein ObamaEl primer, Osama, representa l'islamisme radical i és l'encarnació del terrorisme. El segon, Obama, és el president dels EUA i representa el seu bel·licisme, consagrat pel Nobel com un bel·licisme pacífic. Osama fa la guerra contra Obama i Obama fa la guerra contra Osama. Islam-Occident; Occident-Islam (Islam radical-Occident radical i viceversa). Osama-Obama; Obama-Osama. Dos noms pareguts, que ens confonen; dos procediments pareguts que són un: el terrorisme els uneix; estan units per la guerra. Dos conjunts de comunitats enfrontats amb odis i pors paregudes. Els interessos d'unes s'oposen als interessos de les altres. Els uneix la guerra i els enfronten els interessos, sense els quals no hi hauria guerra i no hi hauria unitat; l'Orient islamista i l'Occident cristià estarien separats. Gràcies als interessos que els enfronten hi ha la guerra que els uneix. És el que ens diu aquest graffiti, trobat en un carrer perdut: el nom i la bala formen una sola cosa. Osama i Obama, Orient i Occident, Cristianisme i Islam formen una sola cosa: la bala. Si lleves la bala, una de tres: o desapareixen els dos, o desapareix un o continuen els dos sense relacionar-se, totalment separats: desapareix la unitat, consagrada pel Nobel amb el premi de la pau. Pau=guerra=unitat=bala. Donem les gràcies al Nobel noruec i als neoliberals globalitzats que l'han atorgat, ja que vetllen per la unitat del món.

        Què farem ara amb Osama mort i amb part de l'Islam democratitzat? Els dictadors d'obediència occidental eren, i són els que resten, Israel inclòs, retransmissors de la bala d'Obama. Si desapareix la bala, desapareix la unió. Desapareixerà, també, la pau? O es convertirà en crisi econòmica, pobresa creixent i mercats desregulats?


        En realitat, l'origen de tot el conflicte rau en l'Occident cristià, devorador de riqueses, de primeres matèries, de petroli, de gas, etc., per la qual cosa es llança a dominar-el món i espoliar-lo. És l'Occident cristià l'origen del capitalisme, del neocapitalisme, del liberalisme, del neoliberalisme, de la globalització, de l'energia atòmica, de les bombes atòmiques, de les centrals nuclears, de Txernòbil i Fukushima, de la crisi econòmica actual, de les crisis passades i de les que vindran. És l'origen de la democràcia, però gran part de les dictadures del món porten la seua marca.

        La bala no va d'Osama a Obama, sinó d'Obama a Osama. Qui ha assassinat és Obama, sense judici ni minúcies democràtiques de justícia universal. La bala s'origina en Occident i va dirigida a Orient. És l'Occident cristià qui devora i l'Orient qui es nega a ser devorat. Per això reacciona i ataca. Aquí està la clau i el busilis de l'assumpte.       

2 comentaris:

Pura Peiró Bertomeu ha dit...

Osama i Obama, dos "made man in USA".

Anònim ha dit...

Bon anàlisi a partir d'un graffiti! Els enemics s'alimenten l'un de l'altre. Ara em faig un parell de preguntes:
Si es podia assassinar a Osama amb un comando... per què van invadir Afganistan?
Obama van demanar a Pakistan que els lliurara a Osama? Què li van respondre?