diumenge, 5 de març del 2017

¿ES ESPANYA UNA DEMOCRACIA?

                                         

Mapa: Espanya


Estem assistint a la continuació de la batalla, antiga batalla que ja ve de lluny, dels sectors nacionalistes-imperialistes espanyols contra la llibertat i els drets humans dels nacionalistes catalans. Uns són nacionalistes, els altres també. Però uns són imperialistes i els altres independentistes. Oficialment Espanya és una democràcia. La democràcia es caracteritza essencialment per la voluntat popular, manifestada electoralment, generadora de lleis i de governs. L'Espanya no catalana elegeix els seu govern anticatalà i Catalunya elegeix el seu català-català independent, com qualsevol país democràtic. Catalunya no li diu a Espanya el que ha de fer dins del seu àmbit. Però Espanya vol determinar el que ha de fer Catalunya, una Catalunya sotmesa als votants espanyols (els catalans, sotmesos als espanyols, un poble sotmés a un altre!). I això volen que siga una nació, un país, un estat. És a dir, un estat constituït per una metròpoli que domina una colònia. Uns electors superiors (Metròpoli), iguals entre sí, que dominen a uns altres, inferiors, iguals entre si en la seua inferioritat: la metròpoli i la colònia, Espanya i Catalunya. Una democràcia llançada a fer punyetes, una democràcia de nom, democràcia realment inexistent, convertida en una democràcia imperialista, que domina, destrueix i sotmet una altra, convertida, ara, en colònia; democràcia limitada, democràcia a mitges, democràcia aparent, falsa democràcia per estar sotmesa a la servidumbre colonial. Una falsa democràcia que tapa, amaga i cobreix una autèntica dictadura: la dictadura d'Espanya contra Catalunya.


Uns dominen sobre els altres i volen seguir dominant. Els altres, els dominats, no volen ser dominats ni volen dominar ningú. ¿On està la democràcia, la voluntat popular? En els que dominen i volen seguir dominant (Espanya)? O en els que no volen ser dominats ni volen dominar ningú (Catalunya)?


On està la democràcia?: en el poder d'uns sobre els altres o en el poder dels altres sobre sí mateixos i sobre ningú més?

Aleshores, per ventura podem dir cientifica, racionl i honestament que Espanya és una democràcia, sense caure en la mentida, la manipulació, la trampa, la indignitat més corrupta, o, en tot cas, en la ignorància més crasa, la manipulació més repugnant, o la explotació més rastrera?.