divendres, 3 de febrer del 2017

Resum del discurs de Trump en la seua investidura



Resum del discurs de Trump, inerpretat per mi, en la seua investidura, un cop guanyades les eleccions als EEUU d'Amèrica del Nord:

"Avui no estem simplement transferint el poder d'un govern a un altre o d'un partit a un altre, sinó que estem transferint el poder de Washinton DC i retornant-lo a vosaltres, al poble.

Durant massa temps un petit grup en la capital de la nostra nació ha rapinyat la recompensa del govern, mentres que el poble ha suportat el cost. Washington floria. Però el poble no compartia la riquesa. Els polítics prosperaven, però les col·locacions (empleos) se n'anaven i les fàbriques tancaven. L'establishment (el poder establert) es protegia a sí mateix, no als ciutadans del nostre país. Les seues victòries no han estat les vostres victòries. Hi havia molt poc que celebrar entre les famílies que lluitaven en tot el país. 

I això justament canvia avui i ara, perquè aquest moment és el vostre moment, us pertany. Aquest és el vostre dia i la vostra celebració. I Amèrica és el vostre país.

Allò que importa no és quin partit controla el govern, sinó si el govern és controlat pel poble.

El 20 de gener serà recordat com el dia en el que el poble va tornar a dictar la llei. Els oblidats, homes i dones, no tornarán a ser oblidats (participaràn o/i procurarem que participen).

En el centre d'aquest moviment hi ha una convicció crucial, que una nació existeix per a servir als seus ciutadans i a la resta del món necessitat.

Amèrica tornarà a guanyar i ho farà com no ho feu mai abans (Si guanyar no és servir, aquest "guanyar" serà altra derrota del poble).

La Bíblia ens diu quant bo i agradable és quan el poble de Déu viu junt i unit. Quan Amèrica s'uneix, Amèrica és totalment imparable. Però... imparable per a què? Dath ist the question.

Erradicarem els radicals islàmics de la faç de la terra (1). 

Junts farem que els EEUU torne a ser un estat fort, farem que Amèrica torne a ser rica i torne a estar orgullosa, torne a estar segura, torne a ser gran."

                                                        ------

Fins aquí el resum que he pogut fer.

Us confesse que a mí, que ja sóc vell, aquest discurs em recorda, aproximadament, alguns discursos, verbals o escrits, de l'época de la dictadura franquista-falangista nacional-sindicalista (malgrat que jo he fet algunes correccions).

La justícia no resideix solament en allò de que el govern d'un país i la classe privilegiada no explote i deixe en la misèria a gran part de les classes populars del mateix país, sinó també en que un país no n'explote d'altres i els enfonse en la misèria, com ara pretén fer el president Trump dels EEUUA. 

(1) Cal convencer, cal persuadir, cal pactar, cal pacificar, cal respectar, no mai erradicar a la força si no és necessari i demanat per la justi'cia. La violència crea enemics violents.