dissabte, 6 de febrer del 2016

És immortal la corrupció espanyola?

Entrada anterior: Un país que s'enfonsa i un altre que s'enlaira






El PP

"Compromís pide a Anticorrupción que inicie los trámites para declarar ilegal al PP ante lo que no son casos aislados de corrupción, sino lo que podría ser práctica extendida de esta formación". Però, compte!: a mesura que se'n descobreixen més (més casos de putrefacció, més casos de corrupció, més casos d'organismes delictius en les essències del PP), en la mateixa mesura, més expectatives de vots apareixen en les enquestes a favor del PP. Seran il·legals els votants del PP? O és que els il·legals som nosaltres, les persones honestes i "respetuosas de los bienes ajenos"? Cada dia estic més convençut que Espanya "es un desatino en lo universal"; que el vell filòsof grec, Diògenes de Sínope (412-323 abans de JC) ja donava a entendre la corrupció social quan buscava, amb una llanterna encesa, un ésser humà, de dia, a la llum del sol, en la plaça pública. Sempre que recorde aquest filòsof pense que en Grècia ja predominava el PP en la part negativa del poble. Per això, algun temps desprès (l'any 399 abans de JC) una persona honrada com Sòcrates va ser condemnada i va tenir que beure la cicuta. A qui li tocarà beure-la ara? Sempre pagarem els justos pels pecadors, tan catòlics que són aquests?

                                      ----------    ----------   

Més d'una vegada hem oït i hem vist en els media repetir una frase més o menys com aquesta: "hemos de conservar la igualdad de todos los españoles". No es refereixen a la igualtat econòmica, no. Es refereixen a la possibilitat de la independència de Catalunya en nom de la igualtat. Quina? Si nosaltres es quedem, perquè som Espanya, Catalunya també s'ha de quedar: ho mana la Constitució.

Això em fa qüestionar la igualtat que gaudim els espanyols, per ser-ho, sota una constitució i unes lleis com les que tenim.

Que sàpiga jo, molts potentats defraudaren Hisenda, i Hisenda els perdonà. Les grans fortunes han augmentat els seus patrimonis, gràcies a la crisi, mentre que tots hem vist com el poble pla s'ha arrossegat pel terra i/o s'ha afonat en els avencs de la misèria i les malalties; les dones espanyoles no són tractades igual que els homes... i, a més a més, cauen sovint assassinades pels mascles. De quina igualtat disposa el poble espanyol? La de tenir sotmesa Catalunya? Serà que Catalunya està obligada a pertànyer a Espanya com la resta d'espanyols? És aquesta la igualtat? Això em fa pensar que, atesa la situació en la qual ens trobem, permetre la independència de Catalunya seria per als espanyols com una bufetada, car no tenim més remei que quedar-nos, mentre que ells s'alliberarien d'Espanya. És una qüestió d'enveja? És per això que el PSOE no pot (o no deu) pactar amb Podemos, perquè aquest preveu en el seu projecte polític consultar als catalans, mitjançant un referèndum, sobre la possible independència de Catalunya? I que, per contra, hom el pressiona a pactar amb el PP i consagrar, per tant, en el poder la corrupció absoluta de l'Espanya eterna?






                                  ----------          ----------

A punt d'enviar aquesta entrada als núvols, un fraternal amic m'envia aquesta notícia: 

"El presidente de la Organización Médica Colegial (OMC) no se ha mordido la lengua. En una conferencia en el Club Siglo XXI de Madrid, Juan José Rodríguez Sendin, ha arremetido contra la desigualdad social que se ha acrecentado en estos largos años de crisis y contra sus efectos en la salud: LA ENFERMEDAD MÁS GRAVE A LA QUE NOS ENFRENTAMOS LOS MÉDICOS ES LA POBREZA” del Dr. Rodríguez Sendín, President de la O.M.C. (Organización Médica Colegial). 
http://www.lavanguardia.com/vida/20160204/301908918176/medicos-crisis-salud-pobreza.html


                                    ----------          ----------  

A jutjar per l'expectativa de vots, l'Espanya immortal i eterna no passarà de ser un desert invivible, perquè la corrupció humana eterna es correspon amb una desertització moral, climàtica i ecològica eternes: hom haurà exterminat tot germen de vida sobre la pell de brau.