divendres, 1 de gener del 2016

L'any nou i la democràcia (¿?) que ve

Entrada anterior:






Serà aquest el gran part de la democràcia?


Rosa Montero diu en un article (20/12/15):"nuestra democracia es hipócrita, sucia, injusta y corrupta... [pero] no es un régimen fascista".

Jo la corregiria sobre l'aspecte feixista del règim tot dient-li que si bé no és feixista del tot, quelcom de feixista té. Podríem començar recordant breument les tres classes de feixismes històrics europeus: el Nazi-alemany, l'italià i... l'espanyol. Tots tres s'organitzaven al voltant d'un partit sota el dictat d'un cap, basats en una idea o sentiment (la raça en el nazi, la nació en l'italià i la nació catòlica o el nacional-catolicisme falangista en l'espanyol). I tots tres excloïen les llibertats polítiques, així com les eleccions lliures. 

Si la democràcia es basa en les eleccions lliures que determinen la política i el futur del país, el feixisme espanyol es basava (i es basa) en la imposició dictatorial (conseqüència d'un cop d'Estat franquista i la guerra consegüent) de la nació "Una Grande y Libre", constituint "una unidad de destino en lo universal", amb un cap (Rajoy?), siga corrupte o no, guia, timonel i centinela d'Occcidente, al qual devem una "adhesión inquebrantable", com deia Carrero Blanco referint-se al "Timonel" Franco. Davant de la unitat de la pàtria, oblidem-nos de la igualació de les classes socials, oblidem-nos de la lluita contra la corrupció, oblidem-nos de corregir les privatitzacions, oblidem-nos del preu de l'electricitat, oblidem-nos de les pensions dels i de les pensionistes, oblidem-nos dels drets de treballadores i treballadors, etc. El que importa és la unitat de Espanya (¡España no se rompe, coño!).El poble català no pot decidir sobre el seu destí. Aquest està ja traçat. Als catalans sols els resta obeir i sotmetre's. Per tot això, el PSOE no s'aliarà amb Podemos i deixarem que governe el PP de Rajoy?




Desenganyem-nos: el feixisme perdura en Espanya. És un feixisme larvat, secret, ignorat, però viu. Un feixisme que corre per la sang secreta dels espanyols, el qual impedeix a molts dirigents del PSOE pactar amb PODEMOS pel perill "de que se rompa España", si s'autoritza un referèndum lliure en Catalunya, en el qual els catalans manifesten lliurement allò que volen ser com a poble. "No hay que confundir", deia Franco, "libertad con libertinaje". És la por a la llibertat de què parla el llibre d'Erik From ("El miedo a la libertad"), que es va publicar per primera vegada fan ja 70 anys. 


El crit d'horror davant del trencament d'Espanya
--------            ------------            ------------            ------------           

Malgrat això, en el discurs del rei Felipe VI la nit de Nadal, podem llegir una frase torbadora:


"En la España constitucional caben todos los sentimientos y sensibilidades, caben las distintas formas de sentirse español; de ser y de sentirse parte de una misma comunidad política y social, de una misma realidad histórica, actual y de futuro, como la que representa nuestra nación."

Con un par, Felipe… ¡Con un par! (vide l'article de Luis Gonzalo Segura)



I el poble aplaudint
------------              -----------            ---------             -----------          ------------           ----------
     
També podríem llegir l'article publicat en "Caos en la Red" per Antonio Honrubia: "PODEMOS los está volviendo locos… o de la genialidad política como estrategia post-electoral" (clica).