dissabte, 21 de novembre del 2015

Els atemptats islàmics a París


Entrada anterior: I si allò que figura com veritat fos mentida?







Per què el terrorisme contra França? França és el País de la Revolució francesa, el principi del final de l'ancienne régime. És el país de les llibertats, el país del laïcisme. Un dels països colonitzadors en Àfrica i l'Orient Mitjà. A França, per tant, hi ha un gran nombre d'immigrants d'aquests països. França és el país de Charlie Hebdo. En fi, França és el país on s'hi troba un partit racista-populista ultradretà, que està creixent amb rapidesa a costa dels partits d'esquerres: el partit de Marinne Le Pen. Sembla que per tot això i perquè un sector dels musulmans immigrants se senten discriminats, ofesos i menyspreats, possiblement hom hi ha trobat gihadistes disposats a immolar-se per Alà. 

Un efecte previsible de la matança terrorista podria ser l'augment de la por, de l'odi i de la repressió francesa (tant com de les societats occidentals) envers de la població islàmica establerta en França i, per tant, del vot favorable al partit racista. Aquest fenomen podria espantar els que fugen de la guerra de Síria i busquen refugi en França i Occident. Restarien als seu país, on lluny ja de la considerada funesta influència democràtica i laica, restarien al servei de l'EI, el qual els podria manipular a pler. O eliminar-los, si no respongueren possitivament als seus interessos.




La possible reacció bèl·lica del món occidental, com ha passat quan França bombardejà llocs sensibles de l'Estat Islàmic (acció, per cert, bastant inhumana), pot tenir la conseqüència directa de l'augment de l'odi gihadista vers França i el món occidental i, per tant, ratificar-los en la seua disposició a morir matant per  Alà i per l'islam. 

Hi ha un món invisible, un món mental, psíquic que no sempre percibim i que decideix de les nostres vides. Una superestructura amagada que és difícil de percebre. Aquella mentalitat, per exemple, capaç d'organitzar la massacre de París.


Tenim altres exemples d'amenaces invisibles als ulls normals que estan a l'aguait i/o que ens han massacrat. Per exemple, la crisi neoliberal. Presenciàvem les noves maneres econòmiques del neoliberalisme, però no la massacre que ens amenaçava. Veiem les converses secretes a porta tancada sobre el TTIP, però no l'estrall que planeja sobre els nostres caps. Ara veiem el progressiu augment de l'escalfament global, però encara no la calamitat ecològica universal futura. Vivim més o menys tranquils, eufòrics, jubilosos, tancant els ulls davant de les amenaces que ens assetgen. I aquestes estan aquí, assetjant-nos, per saltar sobre nosaltres en el moment més oportú, com la crisi neoliberal. I  nosaltres, quan aplega o apleguen, ens estranyem espaordits. No sabem, però, que som nosaltres la causa, total o parcial. Gemeguem pels efectes econòmics neoliberals (la crisi) i votem a favor dels enemics neoliberals causants de la crisi. No ens agrada la corrupció dels altres, però els votem. Podríem cantar amb Antonio Machin (aquell cantaire de la nostra prehistòria): "Mi rival es mi propio corazón, por trahicionero..." Som co-responsables de les nostres desgràcies.


-----------

A França els immigrants islàmics se senten discriminats i veuen que cada dia creix el partit de Le Pen, gràcies als francesos... Mentre, allà lluny, a  l'Orient Mitjà, per contra, creix el gihadisme...







CÓMO SE FOMENTÓ EL ISLAMISMO EXTREMISTA EN DETRIMENTO DE ORGANIZACIONES ÁRABES LAICAS

2 comentaris:

Daniel Gil i Pérez ha dit...

Què podem fer els ciutadans i ciutadanes davant d'aquesta situació d'autèntica emergència planetària?

Moltes coses! Per exemple, el 30 de novembre comença a París la Cimera de Nacions Unides sobre el Clima. Aquesta Conferència suposa una oportunitat per posar un límit al calfament global i les seues conseqüències, així com per promoure la transició cap a una economia baixa en carboni, capaç de crear ocupació i benestar solidaris i sostenibles.

Aquesta transició, absolutament necessària i encara possible, ensopega amb interessos particulars a curt termini i amb la falta de visió de bona part dels responsables polítics que van a reunir-se a parís. Cal, doncs, una forta pressió ciutadana per evitar un nou fracàs de greus conseqüències. Per això s’han multiplicat les crides de les comunitats científiques, educatives i culturals, ONGs, sindicats, mitjans de comunicació honests, etc., per convertir el 29 de novembre en una DIADA MUNDIAL CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC i aconseguir que la veu dels pobles s’escolte a la Cimera.

A València nombroses institucions ciutadanes han convocat a la plaça de l’Ajuntament el 29 pel mati amb un atractiu programa d’activitats:

DIA MUNDIAL CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC
Fem que la nostra veu s’escolte a la Cimera del Clima a París
29 DE NOVEMBRE. VALÈNCIA. PLAÇA DE L’AJUNTAMENT


ACOSTA’T I PARTICIPA
10:15 –10:30. Batucada de benvinguda
10:30. Comença la festa
Tallers infantils i per adults
Mostra de productes ecològics i de proximitat
I més!
12:30. Arribada de la bicifestació
13:00. Lectura (interpretació). del MANIFEST de la jornada
Performance “Posa la teua empremta pel clima”
13:30. Fi de festa amb impressionant Batucada

Hi convoquen:
AGRÓ, AMA, ATAAC (NO TTIP), AJUNTAMENT DE VALÈNCIA, CCOO, OAG,GREENPEACE, INTERSINDICAL VALENCIANA, KRIOS EDUCACIÓN, LA UNIÓ DE LLAURADORS, ORRIOLS NTERCULTURAL, PLATAFORMA PER UN NOU MODEL ENERGETIC, POBRESA ZERO, SOM ENERGIA, TENDA DE TOT EL MON, UGT, UNIVERSITAT DE VALÈNCIA... I MOLTS MÉS!


Fem que la nostra veu s’escolte a la Cimera del Clima a París

Difon aquesta convocatòria!

Pura Peiró Bertomeu ha dit...

Considere que es una gran idea la festa per fer-se escoltar a Paris. Optimista i voluntariosa.
La meua aportació va pel cantó de la guerra en Orient Mitjà i com aturar-la per a revertir l'expansió del terrorisme gihadista. Es tracta d'un article de Paul Rogers, professor d'Estudis de Pau a la Universitat de Bradford en Anglaterra. L'he llegit traduït a Vilaweb:
http://www.vilaweb.cat/noticies/anem-nos-preparant-per-a-una-guerra-de-trenta-anys-a-lorient-mitja/?f=amat