dissabte, 5 de febrer del 2011

El giro de Zapatero entusiasma a Merkel, Sarkozy y Botín


És obligatori girar a la dreta

        El giro de Zapatero entusiasma a Merkel, Sarkozy y Botín (Público 4/2/11)

        Si les dretes s’entussiasmen, és que la girada de Zapatero les beneficia. Ergo, la girada de Zapatero és una girada a la dreta, que és per a allò que està servint (o ha estat inventada) la crisi. Ara dic jo: per a què necessitem el PP, si la dreta ja la tenim amb el PSOE?

        No ho oblidem: la dreta representa els rics, les corporacions d’empreses, el gran capital, els mercats, els causants de la crisi. Aquests són els que la voten espontàniament. Els altres que la voten (treballadors, per exemple) són votants desnaturalitzats, per no dir una altra cosa. La dreta defèn els seus interessos. Per això està. En conseqüència, a qui beneficia primària i principalment el gir de Zapatero és als rics posseïdors de grans capitals. 



        [Merkel] li va donar l'aprovat [A Zapatero] sense acabar-se'n de refiar que sigui suficient per corroborar que l'Estat espanyol ha fet el que li exigeixen la UE i els mercats (Montse Oliva, a l'Avui, 4/2/11).

        En la mesura que Merkel no s’acabe de refiar que l’Estat espanyol haja fet el que li exigeixen la UE i els mercats, en aquesta mesura podem pensar que és esquerrà Zapatero. Que no s’acabe de refiar Merkel vol dir que hi ha en ell una miqueta d’esquerranisme, difícilment visible. És a dir, no acaba de ser un neoliberal capitalista d’esquerres, però tampoc un socialdemòcrata tradicional. És, més aviat, un socialdemòcrata que està a punt de deixar de ser social i demòcrata. 


No està permès girar a l'esquerra