divendres, 17 de desembre del 2010

Arrasa el Tea Party ... Què passa amb els EUA?



        Reproduisc a continuació una entrada de Aquarela Libros del 6 de novembre, després de traduir-la.

        "No fa tant, Kansas [llegiu EUA] hauria respost a la situació actual fent que els pocavergonyes [llegiu els bancs, els mercats, etc.] s’emportessin el seu merescut. Hauria estat una certesa política, tan predictible com el que passa quan acostes un llumí a un bassal de benzina. Quan els empresaris picaven els treballadors, quan introduïen estratègies agressives de monopoli més enllà de l'imaginable (...) no et cabia cap dubte sobre quina seria la resposta popular.

        No és el cas avui en dia. Ara el descontentament només empeny cap a una direcció: a la dreta, a la dreta, i més a la dreta encara. Lleva-li als ciutadans de Kansas la seguretat de tenir una feina i es fan del partit republicà. Fes-los fora de les seves terres i al dia següent els tens protestant contra l'avortament davant d'una clínica. Dilapida els seus estalvis en manicures per al conseller delegat d'una multinacional i es faran membres de l'associació paleoconservadora John Birch. Però si els preguntes pels remeis que posaven a les mateixes situacions els seus avantpassats -sindicats, normes antimonopoli, propietat pública- els semblarà que els estàs parlant de l'Edat Mitjana ... "

       
Aquí teniu un fragment d'un llibre que estem rellançant (Aquarela libros), Què passa amb Kansas? , de Thomas Frank , una de les anàlisis que millor explica d'on sorgeix la força mobilitzadora del Tea Party i per què l'esquerra ja no entén (ni sintonitza amb ) la fúria de la gent comuna.


http://acuarelalibros.blogspot.com/